Polkujuoksucup houkutteli Pohjanmaan metsiin 850 osallistujaa

18.09.2016

Ensimmäistä kertaa järjestetty Pohjanmaan Polkujuoksu Cup innosti satoja juoksijoita metsäpoluille. Kesä-syyskuun aikana viidellä paikkakunnalla järjestetyssä cupissa kirjattiin yhteensä 850 suoritusta.

-    Ennen kiertueen alkua asetimme tavoitteeksi vähintään 750 osallistujaa, joten lopulliseen määrään voi olla oikein tyytyväinen. Erityisesti ilahdutti nuorten aktiivinen osallistuminen, cupin perustajajäseniin kuuluva Sievi Trail Runin puuhamies Pekka Salmela sanoi.

Kesän aikana cupia isännöivät vuorollaan Sievi, Raahe, Nivala, Haapavesi ja Ylivieska. Jokaisessa osakilpailussa oli tarjolla päämatka aikuisille ja nuorille. Aikuisten matkat vaihtelivat 16 ja 27 kilometrin välillä, kun taas alle 16-vuotiaat kisasivat 5-7 kilometrin pituisilla reiteillä. Lisäksi kaikilla paikkakunnilla oli aikuisille tarjolla myös ns. välimatkoja.

-    Halusimme tehdä matalan kynnyksen kisoja, joissa turha nipotus on tiessään. Toivottavasti moni löysi polkujuoksusta uuden tavan kuntoilla ja liikkua luonnossa, Raahe Trail Runin kilpailunjohtaja Marko Krapu sanoi.

Cupille on tulossa jatkoa ensi vuonna ja mukaan kaavaillaan 1-2 uutta paikkakuntaa.

Säilynoja ja Myllylahti kiertueen valtiaat

Cupin aikuisten sarjojen mestarit sinetöityivät kiertueen finaalissa Ylivieska Trail Runissa. Naisten mestaruuden vei nimiinsä Miia Säilynoja ennen Tellervo Rantoa ja Gea Helinurmea.

-    Juoksu sujui tänään mukavasti ja reitti oli mielenkiintoinen, Ylivieskassa toiseksi sijoittunut Säilynoja tiivisti kilpailun kulun.

Cupin lopputuloksissa huomioitiin neljän parhaan osakilpailun sijoitukset, ja pisteet laskettiin suhteessa kisan voittoaikaan. Ylivieskan 16 km:llä nopein oli Anna-Kaisa Saari, joka voitti myös kauden avauskilpailun Sievissä. Muut osakilpailut jäivät Saarelta kuitenkin väliin, joten kokonaiscupissa hän sijoittui neljänneksi.

Miesten kokonaiskilpailun voittaja Matti Myllylahti osallistui kaikkiin osakilpailuihin ja oli joka kerta kolmen parhaan joukossa. Ylivieskassa Myllylahti sijoittui toiseksi ylivoimaisen voittajan Tapani Kärjän jälkeen.

-    Tämä kiertue on ollut kesän kohokohta ja näihin osakilpailuihin on tullut aina herkisteltyä omaa kuntoa. Näissä on ollut paljon porukkaa ja on tullut uusia tuttuja juoksun harrastajia.

-    Minun onnekseni maakunnan kovat juoksijat kuten Kärjä eivät osallistuneet koko cupiin, mutta olen kuullut että ensi vuonna tilanne saattaa olla toinen. Tulee siis kovat tsempalot, Myllylahti aprikoi.

Cupin kakkos- ja kolmossijat menivät Ykspihlajan Reimaa edustaville Kohtaniemen alle 17-vuotiaille veljeksille Naveenille ja Ravinderille.

Poikien cupmestaruuden voitti Jarkko Reijonen. Toiseksi sijoittui Roope Tanskala, ja kolmanneksi Ville Jokinen. Tytöissä paras oli Enni-Sofia Saari ennen Terhi Junnoa ja Veera Vähäkangasta.